Imaginaţia unor bărbaţi e prea limitată

21 August 2017, 12:39    •   
comentarii


Povestea zilele astea o fată, cum a descoperit acelaşi răsărit primit de ea, de la "iubi" plecat la mare, pe încă alte 5 profile de Facebook. Acelaşi soare, acelaşi unghi, aceleaşi elemente din fotografie, chiar şi acelaşi mesaj "am prins soarele pentru tine".

Era tare supărată. Crezuse că el prinsese soarele doar pentru ea. Că se trezise el de dimineaţă şi se aşezase frumos pe nisipul rece şi chiar dacă nu a scris numele ei, a pândit bila de foc să iasă din valuri, a prins-o şi i-a dedicat-o ei virtual.

Din păcate, scurtă i-a fost bucuria. Pentru că bila se rostogolise pe mai mulţi pereţi şi lumina pe profilele mai multor fete.

" Aceeaşi poziţie, acelaşi cadru, aceleaşi elemente şi, cel mai rău, acelaşi mesaj am prins soarele pentru tine " mi-a zis fata cu tremur în voce şi lacrimi în colţul ochilor.

Am încercat să fac glume. Să-i spun că poate să se bucure că omul ţine cu casa şi împarte din acelaşi soare, nu mai consumă nişte dimineţi să vâneze alţi sori… N-a fost chip să o împac.

" Mi-a furat răsăritul. Asta mă doare cel mai tare. Că eu nu mă mai pot uita la nicio imagine cu un răsărit, fără să mă gândesc la trădare."

Şi-atunci mi-am amintit cântecul Alinei Manole, cel mai frumos din lume, cel mai dureros fel de a reproşa cuiva o trădare "mi-ai furat marea".

Din păcate unii bărbaţi nu au la dispoziţie prea multe posibilităţi. Trebuie să împartă acelaşi curcubeu mai multor iubiri. Să ia luna şi să o plimbe pe la mai multe ferestre, să îndemne la privit cerul mai mulţi ochi, să distribuie razele aceluiaşi soare în cât mai multe suflete de femeie. A…şi fluturii. Am uitat de fluturi. Şi că acolo sunt mai multe posibilităţi, dar şi speciile lor sunt limitate.

Dacă o femeie poate să creadă că ei şi numai ei îi arată el un curcubeu sau îi cântă despre lună sau o plimbă la apus şi o trezeşte la răsărit, atunci ori e foarte tânără ori foarte îndrăgostită ori pur şi simplu e foarte norocoasă.

Când te uiţi la ceas la fix şi crezi că te iubeşte, şi celelalte se uit la fix şi cred acelaşi lucru. Şi ei se uită la fix şi gândesc la fel. Şi cum să nu împărtăşeşti un 00.00 cu cât mai multă lume. Pe pozitiv. Cu bucurie. Problema e când ele îşi pun printurile pe wall sau fac din ele coveruri şi observi că fotografia nu e vreuna cumpărată de pe un site ci, e semivirala de la aceeaşi sursă.

Când un bărbat foloseşte acelaşi mesaj pentru mai multe persone nu înseamnă că nu te iubeşte. Înseamnă că nu te iubeşte doar pe tine. Sau înseamnă că nu vă iubeşte pe niciuna. Dar cel puţin se străduieşte. Ia luna şi o învârte în nuca de cocos şi o transformă într-o bomboană Rafaelo numai bună de îndulcit o ceartă. Ia soarele şi îl transformă în cea mai bună greutate de obţinut recorduri mondiale la aruncat cu răsăritul în inimi pregătite să fie frânte. Când un bărbat împarte curcubeul pe toate ecranele, e conştient că e mare şi că încap multe poveşti pe fiecare culoare în parte. Şi-apoi chiar aşa, poate are poveştile ordonate pe culori.

E din ce în ce mai greu să trăieşti poveşti mincinoase. Eşti mereu la un click distanţă de adevăr. Rămâne să alegi dacă vrei să-l afli, dacă vrei să faci ceva cu el sau preferi să crezi că tot Universul e în bula ta. De fapt, el chiar e în bula ta. Dar răsăritul trebuie să ajungă şi în bula ei, şi a ei, şi a ei. Bine-ar fi să găsească Universul ăsta curieri diferiţi, că har Domnului fiecare colet vine cu o poveste la pachet.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult