Fă bine! E bine pentru tine. E bine pentru toată lumea

01 Martie 2017, 08:06    •   
comentarii

Nimeni și nimic nu prevestea în copilăria mea și în tinerețe că voi face lucruri atât de mari și de frumoase.

Am fost un copil normal , născut și crescut într-o familie de muncitori, prima generație cu locuință la oraș, dintr-un lung șir de generații de țărani. Nu am fost niciodată preferata profesorilor, părinții mei nu au știut să se împrietenească nici cu educatoarele nici cu învăţătoarea, nici cu profesorii.

Nimic din comportamentul meu și din datele cu care am plecat în viață nu anunţa ceea ce eu voi face peste ani.

Dar eu am știut dintotdeauna că pot și înțeleg mult mai mult decât cei de lângă mine.

Aveam în copilărie, cu bunica mea, o țărancă de la poalele Tiblesului, povești extrem de profunde și de prețioase. Toate pildele ei de viață s-au așezat bine în mintea mea și au construit acolo un templu în care și-au făcut loc credința că fiecare om merită și poate tot ce e mai bun, încrederea că Dumnezeu are o treabă pentru fiecare dintre noi, răbdarea de-a lasă viața să mă trăiască pe mine și nu disperarea de-a trăi-o eu pe ea, perseverența în a-mi ține visele vii și dorința de-a face bine.

Fā bine! Asta a fost pentru bunica mea lait-motivul discursurilor ei.

  • Copilă, fā bine și adā o galeată de apă.

  • Copilă, fā bine și du-te slobozi gāinile.

  • Fă bine mutā vigerea că s-o stracat sirepul și cură apa gin seterne.( nu e chineza, sunt doar regionalisme din Caianu Mic- Bistrița Năsăud)

Bunica mea nu știa să spună Te Rog Frumos.

Toate propozițiile ei începeau cu FĂ BINE!

Și-uite așa , tata și ceilalți 3 frați ai lui au crescut în lumea lui Fă Bine. Eu am preluat de la ei acest Fă Bine ca pe un lucru absolut normal și nici măcar nu-mi trece prin cap să fac vreo nefăcută cuiva pentru că în urechile mele striga bunica mea- “ Copilă, Fă bine și Fă bine”.

Pe asta am construit tot. Pe acest “Fă bine”. Și pe asta merg mai departe în toate proiectele personale, sociale și profesionale.

Zurli s-a născut din FĂ BINE și fă ceva drăguț la care să mergem si noi cu copiii noștri. Fă BINE și scrie niște spectacole noi, Fă Bine și scrie niște cântece noi, Fă bine și găsește niște oameni frumoşi cu care să faci o echipă, Fă BINE și adună în jurul tău oameni care fac bine… Și bine + bine+ bine+ bine nu are cum să dea rău.

Astăzi nu mai sunt singură în poveste lui Fă Bine. Pe lângă o aramata de îngeri, astăzi Binele meu poate să ajungă la sute de mii de români pentru că Gașca lui Fă Bine este din ce în ce mai mare.

Sunt fericită că am avut răbdare și astăzi am lângă mine unul dintre cele mai puternice și curate branduri la care românii apelează cu încredere CARREFOUR.

Ei sunt sponsorii noștri și ne vor însoți în toate spectacolele din acest an. Ei au Făcut Bine și s-au alăturat dorinței noastre de-a aduce bucurie familiilor din România și asta va face binele meu și mai mare. Începând din această primăvară îi găsiți alături de noi în diverse forme. Pe noi o să ne găsiți în magazinele lor și va pregătim câteva suprize absolut originale și exclusive. O să vedeți că o să va placă. Singură am putut face multe. Asociindu-mă cu ei voi face ceea ce încă nu am îndrăznit să ating pentru că aveam nevoie de susținere. Carrefour vrea să susțină dezvoltarea celui mai iubit brand românesc pentru copii și parteneriatul la turnee este doar primul pas dintr-o călătorie pe care ne-o dorim lungă și plină de întâmplări frumoase.

Faceți bine. Nu vă temeți că oamenii nu vor înțelege sau vor înțelege greșit sau...Faceți bine și bine o să găsiți!

Bine + bine+ bine+ bine = Foarte Bine.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult