Ce construiești? Relații solide sau întâlniri de chirpici?

25 Noiembrie 2017, 13:30    •   
comentarii

Oamenii pot să trăiască liniștiți cu ceea ce simți tu. Dar tu poți?

Ne temem să spunem ceea ce simțim, de cele mai multe ori gândindu-ne la celălalt.

“Cum o să se simtă dacă îi spun asta, ce o să creadă despre mine, cum o să mă privească după, cum o să mă mai uit eu în ochii lui sau ai ei, dacă nu o să mai vrea să fie cu mine, dacă nu o să mă mai iubescă, dacă o să închidă orice portiță, dacă o să mă urască, dacă o să-l doară, dacă o să mă desconsidere, dacă o să i se pară prostii, dacă, dacă, dacă..."

Inventăm o grămadă de motive pentru a nu fii cine suntem de fapt. Ne fabricăm tot felul de povești în care să părem perfecți pentru celalalt. Construim relații din chirpici și ne mirăm că prima viitura le spulberă în vâltoarea vieții.

Relațiile din chirpici se ridică ușor și se fac praf și pulbere la fiecare vânt mai puternic. Poveștile de paie nu rămân ancorate în pământ. Se duc în vânt.

Eu aleg să ridic numai relații sănătoase. Cărămidă cu cărămidă. Adevăr cu adevăr.

Eu trebuie să trăiesc liniștită cu ceea ce simt. Inima mea trebuie să fie ușoară. Și uite așa o să se aleagă cei care pot să trăiască ușor cu mine. Ca ei oricum trăiesc ușor ori greu cu ceea ce simt în inima lor.

Nu avem voie să ne gândim la alții mai mult decât ne gândim la noi. Propria mea inima trebuie să fie grija mea cea mai importantă. Când e greu acolo, pe inima ta, nici picioarele nu sunt ușoare, nici mintea nu zboară în gânduri frumoase.

Fă curat în ce simți ! Și nu te teme de judecata celorlalți. Cei care te iubesc cu adevărat, vor aprecia efortul tău de a construi cu ei relații solide și nu întâlniri de paie.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult