Când ştii să faci ceva ireproşabil, de ce-ţi pierzi vremea cu lucruri pe care ţi le poate reproşa oricine?

12 Iulie 2017, 09:17    •   
comentarii

Când ştii să faci ceva ireproşabil, de ce-ţi pierzi vremea cu lucruri pe care ţi le poate reproşa oricine?

Cam asta e lecţia învăţată de mine în Bruges. Am ales oraşul din dorinţa de a merge pe urmele femeilor din cartea lui Éric-Emmanuel Schmitt. Dar n-ar fi prima oară când socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.

Pentru ceva m-am dus, altceva am găsit.

M-am dus după poveştile altor femei şi am găsit o lecţie pentru mine.

În ultimii ani încerc să înţeleg ce aş putea face mai bine, ce n-ar mai trebui să fac deloc şi să descopăr ce n-am făcut niciodată şi ar cam fi momentul.

Pentru că am fost obligată devreme să mă bazez doar pe puterile mele, am învăţat să fac de toate. Unele mi-au ieşit mai bine, altele nu. Dar le-am făcut mai departe, aşa cum m-am priceput.

La Bruges am înţeles că nu trebuie să facem de toate. Că trebuie să ne dăm seama ce ştim noi să facem cel mai bine şi lucrurile la care nu ne prea pricepem să le lăsăm celor care sunt experţi în ele.

În oraşul ăsta minunat am înţeles că dacă tu eşti cel mai tare în ciocolată şi bere atunci faci din asta istorie. Descoperă tot ce se poate din domeniul ăsta, creşte-l atât de mult până îl duci la perfecţiune şi lasă-i pe alţii să prelucreze diamantele. Sau să facă maşinile. Sau să construiască autostrăzi. Tu fii cel mai tare în ciocolată şi în bere.

Păi nu e prea puţin? Aş fi întrebat eu pe cineva care se tot chinuie de ceva vreme să mă facă să pricep că fac prea multe şi mă risipesc în lucruri pe care le pot face şi alţii.

Nu. Nu e prea puţin. Un lucru dacă poţi să-l desăvârşeşti poţi să faci o lume întreagă atentă la desăvârşirea lui. Dacă energia ta o să se risipească pe tot felul de alte obiective doar din nevoia de diversitate, nu o să atingi niciodată desăvârşirea.

Mulţumesc, Bruges. În 4 zile cât am stat acolo, clădirile şi vitrinele mi-au spus mai multe decât aş fi înţeles în 10 sesiuni de dezvoltare personală. Cadoul meu din vacanţă asta e o lecţie învăţată: când ştii să faci ceva ireproşabil, nu-ţi mai pierde timpul făcând lucruri pe care ţi le poate reproşa oricine şi primul nemulţumit vei fi chiar tu.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult