Am fost grasă. Și nu o să mai fiu niciodată

17 Mai 2017, 10:45    •   
comentarii
Galerie

Sunt Mirela Retegan. Am fost grasā. Şi nu mai vreau să fiu niciodatā. De aceea, am ales să-mi schimb stilul de viaţă. Şi-acum câteva luni am început să mănânc la ore fixe.

În ultimii 10 ani am încercat toate dietele posibile. Am slăbit, am revenit, am slăbit din nou, iar m-am îngrăşat.

Din septembrie am început să mănânc doar la ore fixe: 7, 10.00, 13.00, 16.00. 19.00. 3 mese principale şi 2 gustări. Le aleg în funcţie de program.

Am învăţat ca masa principală să fie dimineaţă. La 7. Foarte rar, la 10.

Seara după 19.00 nu mai mănânc NIMIC. Iar între mese nici măcar ”o gură” de ceva.

Nu gust mâncarea atunci când gătesc, nu mai ronţăi nimic.

Beau cam 2 litri de apă plată şi ceaiuri sau cafele. Îmi place cafeaua cu lapte şi zahăr brun aşa că o lipesc de o masă sau o prefer în locul unei gustări.

Încerc să fac o jumătate de oră de mişcare în fiecare zi. Nu-mi iese tot timpul. Dar, din septembrie, viaţa mea s-a schimbat. Am un program organizat şi pentru prima oară eu stăpânesc mâncarea nu mâncarea mă stăpâneşte pe mine.

Grupul creat de mine a ajuns astăzi la peste 200 de mii de oameni. Români şi străini din toată lumea sunt parte din această poveste.

Acest grup l-am creat pentru că îmi place să împărtăşesc experienţele mele. De-a lungul timpul am observat că oamenii se inspiră din ceea ce fac eu şi nu o dată am auzit expresia ”dacă ea poate, pot şi eu”. Da, poate oricine. Tocmai de aceea eu povestesc pe grup, cu onestitate , această experienţă de reorganizare a vieţii.

Nu cred în slăbitul spectaculos. Nici nu îmi doresc să ajung la 50 de kilograme. :)))) Nici nu cred că am avut vreodată.

Nu cred că te poţi schimba doar dintr-un punct de vedere. Trebuie să ajungi în echilibru cu mintea, inima şi trupul. Asta se învaţă încet, pas cu pas. Exact asta facem pe grup. Ne susţinem reciproc să ne luăm viaţa în mâini şi să devenim stăpânii propriilor noastre vieţi.

Anca Bejan, autoarea Dietei Minune (aşa şi-a numit ea experienţa prin care a slăbit 60 de kilograme) a fost cea care mi-a vorbit despre acest mod de a slăbi mâncând tot ce vrei şi respectând orele fixe şi bunul simț alimentar. Vă invit să o descoperiţi pe paginile ei, are câteva principii care îi aparţin şi lucruri pe care ea le consideră inspiraționale. Maria Chetran este pe grup mâna mea dreaptă. Spre deosebire de Anca ( ea a slăbit mai demult şi este într-un proces de menţinere) Maria slăbeşte acum, în fiecare zi. Maria are şi ea principiile ei, unele coincid cu ale Ancăi, altele diferă. Amândouă au plecat de la foooarte multe kilograme. Peste 100. Rezultele lor sunt spectaculoase pentru cei care sunt preocupaţi de cifre.

Eu nu fac nici ca una, nici ca alta. Fac fix ca mine. Îmi doresc să vă inspir când este vorba despre perseverenţă, despre consecvenţă, despre umorul cu care iau fiecare zi şi bucuria cu care împărtăşesc şi sucesul şi scăpările.

Eu cred în cele 5 ore fixe. Şi cred că respectându-le nu o să mai fiu niciodată grasă.

Respectați orele cu sfinţenie (glumesc evident, respectăm cum respectăm toate regulile din viaţă). În rest, puteţi să vă potriviţi fiecare combinaţiile din farfurie în funcţie de cât de mult doriţi să slăbiți. Şi Rina şi Dukan şi disociatul şi...dieta TRALALA... din punctul meu de vedere dau rezultate şi vă ajută să ajungeţi la greutatea ideală, respectând orele fixe de masă.

Încercaţi. S-ar putea să vă schimbe viaţa definitiv. Mie mi-a schimbat-o. Și sunt foarte fericită cu alegerea mea.

Vă invit pe grup să va simţiţi bine descoperind o comunitate de oameni frumoşi care mănâncă la ore fixe , iubesc politeţea, eleganța, muzica, poezia, filmele şi mai ales oamenii.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult