Marea întâlnire cu Otilia Nuţa, învățătoarea anului 2017

14 Iunie 2017, 12:25    •   
comentarii

Mari emoţii pentru copiii şi părinţii din clasa Otilia Nuţa, învățătoarea anului 2017. Ne-am dus cu bucurie şi nerăbdare să o întâlnim pe doamna aleasă cea mai cea din cele 700 de propuneri pentru titlu de cea mai bună învăţătoare a anului 2017.

Când am ajuns la şcoală, bucuria s-a dublat. Copiii ne aşteptau cu nerăbdare, iar doamna a fost copleşită de emoţii. M-au marcat bunul ei simt, căldura pe care o emana, eleganța. O femeie înaltă, deşteaptă şi foarte prietenoasă. Şi-a dedicat viaţă copiilor şi mi-a spus că îşi iubeşte meseria mai mult decât orice pe lume. La ce energie am simţit în clasa dânsei, nu mai era nevoie să-mi spună nimic, pentru că dragostea pentru copii se vedea cu ochiul liber.

Am chemat-o în faţa clasei şi i-am spus pe tonul cel mai oficial din lume: “Prin puterea investită în mine de cei mai frumoşi copii din clasa ciupercuţelor şi de părinţii lor, în numele Găştii Zurli, te declarăm pe tine, Otilia Nuţa - învățătoarea anului 2017!” . Au urmat aplauze furtunoase. I-am dat doamnei diploma, coroana de flori şi cadoul de la prietenii noştri de la Douglas, o pungă mare, mare, mare plină cu farduri.

Apoi, am creat momentul magic Zurli: i-am pus pe părinţi să între în bănci şi să-şi ţină fiecare copilul în braţe. Copiii şi-au deschis aripile că nişte fluturi şi părinţii au promis cu degetul pe nas că vor fi alături de ei toată viaţă la bine şi mai ales la greu. Au promis solemn că o să le sufle mereu în aripi. Am petrecut 2 ore minunate în care m-am simţit norocoasă că fac ceva de care se bucură atâţia oameni. Fericirea acelor copii, emoţia învățătoarei, recunoștința părinţilor, toate mi-au pus aur pe suflet.

Am plecat de la şcoală cu replica doamnei Otilia Nuţa în minte: “Titlul primit de la Zurli este cel mai important titlu din cariera mea, pentru că e un titlu pe care mi l-au dat părinţii.”

Sunt Mirela Retegan şi sunt fericită că pe drumul meu trăiesc asemenea momente copleşitoare.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă