Nu există supradoză de joacă

09 Aprilie 2019, 10:22    •   
comentarii

E singura dimensiune în cazul căreia părinții n-ar trebui să se teamă de măsură: joacă! Joaca adevărată! Joaca aceea care face corpul să se miște și inima să plutească, de fericire. Joaca aceea care face mintea să intre în pauza de griji și să zburde printre idei șugubețe.

Unii părinți înghit joaca, așa cum înghit siropul împotriva tusei. Îl pun în lingurița standard și îl dau pe gât. One shot! 7 zile, câte un căpăcel dimineața, unul la prânz și ultimul, seara. Și așteptăm să-și facă efectul. Cât ține o cură de joacă? O lună? Două săptămâni... trei ore?! Sunt părinți care speră că dozele de joacă le vor aduce liniștea o bună perioadă de timp... și, fix ca răceala, noua criză de “nevoie de joacă” a copilului îi ia pe nepregătite... Părinte drag, joaca nu se administrează în doze! E ca statul la soare. Dacă nu vrei vitamina D din surse naturale, trebuie să iei Vigantol, Ditrevit sau Uvedose în fiecare zi...

Nu vă temeți să vă luați doză de joacă în fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi!


Prea puțină joacă în viața unui copil dăunează grav vieții de adult. Prea multă joacă în viața unui copil poate dăuna doar așteptărilor părinților.


Nu vă faceți griji, pentru joacă nu există supradoză!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă