ANTRENORUL PĂRINȚILOR

 

MIRELA RETEGAN

Antrenorul Părinților


image

Sunt Mirela Retegan. Antrenez părinţii pentru joacă. Pentru că joaca e limbajul iubirii dintre părinţi şi copii.

Dacă ești un părinte care nu ştie ce jocuri să mai inventeze ca să petreacă frumos, distractiv și educativ timpul pe care îl are cu copilul său, relaxează-te. Hai să facem cunoștință:

Sunt Mirela și cel mai mult pe lumea asta iubesc copiii. Copilul meu și copiii tuturor. Ador să-i văd fericiți. Cel mai plăcut sunet pentru mine e râsul în hohote al copiilor atunci când sunt fericiţi. Iar bucuria lor vine din joaca.


Până pe la 7 ani, joaca e cel mai important lucru din tot ce fac ei. S-ar juca tot timpul. Știu asta de la Maya pentru care am inventat nenumărate jocuri.

Sunt Mirela şi ştiu să mă joc cu cei mici, cu sau fără accesorii , cu sau fără ajutoare.

Nu m-a învăţat nimeni să fac asta, nu am citit nicăieri că aşa se procedează în astfel de situaţii, nu am dormit sub pernă cu niciun manual de rezolvat conflictele din familie în şapte paşi. Pur şi simplu mi-am dat seama că în mintea mea se află aceste soluţii şi le-am lăsat să iasă la suprafaţă.Toate jocurile mele sunt autentice. De aceea le-am şi numit SUPERJOCURI. Pentru că au super puteri care produc super efecte. Jocurile pentru Maya le-am dat mai departe celor care m-au rugat.

image

image

Am ales să împart cu alți părinți pentru că mi-au rămas în urechi cuvintele unei prietene extrem de ocupată care m-a sunat disperată într-o seara că nu are nervi şi răbdare să se joace cu copiii ei. Mi-a cerut disperată să o învăţ JOACA. “Nu vrei să fi antrenorul meu?”, m-a întrebat. Și am fost, sunt in continuare pentru ea si pentru multi altii.

Acum câţiva ani am pus câteva SUPERJOCURI într-o carte absolut originală intitulată "Mami, tati- joacă-te cu mine". Peste 10,000 de parinti o au în torpedoul maşinii şi scot la nevoie din cutia magică jocuri de ţinut copiii veseli în lungile ore din trafic. Mii de mămici o au în poşetă şi folosesc câte un joc în supermarketuri când sunt nevoite să tina copilul după ele ore intregi la cumpărături. Sunt mii de părinţi care din această cărticică rezolva conflicte în familie caând toata casa e un haos şi nimeni nu se mai înţelege cu nimeni.

Toate jocurile le-am inventat unul câte unul pentru fata mea. În loc să ţip la ea am scos din mânecă o provocare. În loc să mă supăr am mai găsit trei firicele de energie şi am lansat un concurs. Decât să-mi pun mainile în cap sau sa plâng de câtă dezordine era în casă am dat drumul la muzică, mi-am pus mâinile în şold şi-am făcut ordine împreună cu ea în ritmul muzicii.

După 14 ani de practică non stop ca mamă și după 20 de ani de emisiuni, petreceri, evenimente, spectacole de animație- toate pentru copii, mă simt pregătită să fiu Antrenorul Părinților.

Sunt Mirela Retegan și antrenez părinții pentru joacă.


 

„Sunt Mirela Retegan și antrenez părinții pentru joacă.”